Dan odprtega znanja 2023

Letos bo potekal že četrti Dan odprtega znanja, Dogodek bo potekal v okviru programa in ob podpori organizacije Knowledge Rights 21, ki se zavzema za izboljšanje dostopa do znanja po vsej Evropi.


S strokovnjaki iz različnih evropskih držav bomo obravnavali pravne podlage za podatkovno analitiko, ki je ključni del strojnega učenja in s tem povezane umetne inteligence. Poleg tega bomo predstavili odprto znanost v teoriji in praksi tako v Sloveniji kot tudi v nekaterih državah Zahodnega Balkana. Na dogodek vabimo tako predstavnike raziskovalnih in izobraževalnih institucij iz Slovenije in držav Zahodnega Balkana kot tudi zainteresirano javnost. Pridružite se nam in se poglobite v svet inovativnih pristopov ter najnovejših spoznanj na področju odprtega znanja.

Dogodek bo potekal dne 17. oktobra 2023 od 9.30 do 14.40 v prostorih ​​Muzeja sodobne umetnosti, Maistrova 3, 1000 Ljubljana (+MSUM). Delavnica bo potekala 18. oktobra 2023.

Za udeležbo na dogodku in delavnici se prosim predhodno prijavite preko spleta na sledeči povezavi: prijava. Udeleženci se bodo lahko prijavili tudi na samem dogodku v +MSUM 17.10.2023 od 9.00 do 9.30.

Dogodek bo letos v celoti potekala v angleškem jeziku, ker se ga bodo udeležili številni gostje iz tujine. Predavali bodo Benjamin White, prof. dr. sc. Ivana Kunda, prof. dr. Iza Razija Mešević, prof. dr. Neda Zdraveva, prof. dr. Dušan V. Popović, Paul Keller in univ. ass. dr. Žiga Škorjanc.

  1. Program delavnice 18. oktober 2023
  2. Prijava na dogodek
  3. Mreža raziskovalcev KR21 za Zahodni Balkan
  4. Odprto znanje
  5. Podpornik dogodka: Knowledge Rights 21