GPAI Summitu 2023

Indijski premier Shri Narendra Modi je uradno odprl vrh Global Partnership on Artificial Intelligence (GPAI) 2023, ki poteka v Bharat Mandapamu v New Delhiju.

Danes je indijski premier Shri Narendra Modi uradno odprl vrh Global Partnership on Artificial Intelligence (GPAI) 2023, ki poteka v Bharat Mandapamu v New Delhiju. Vrh, ki se odvija od 12. do 14. decembra 2023, predstavlja ključno srečanje 29 držav članic, vključno s Slovenijo, pri čemer bo Indija prevzela vodilno vlogo kot predsedujoča država v letu 2024​​​​​​.

Med pomembnimi udeleženci vrha izstopa tudi dr. Maja Bogataj Jančič LL.M. LL.M., ki ima vodilno vlogo kot so-predsedujoča delovne skupine za upravljanje s podatki (DG WG) pri GPAI. Delovna skupina se osredotoča na zagotavljanje strokovnega znanja o upravljanju podatkov ter spodbuja zbiranje, uporabo, deljenje, arhiviranje in brisanje podatkov za umetno inteligenco na načine, ki podpirajo gospodarsko rast in družbene koristi. Poseben poudarek je na usklajevanju teh prizadevanj s cilji trajnostnega razvoja Združenih narodov, kar odraža njihovo zavezanost k ustvarjanju bolj odgovorne in etične prihodnosti umetne inteligence.