Začetek šole Generativna AI in pravo na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani

Šola Generativna AI in Pravo, katere častna pokroviteljica je predsednica Republike Slovenije, dr. Nataša Pirc Musar, se bo začela v četrtek, 16. novembra 2023 ob 17.00 v rdeči predavalnici Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, Poljanski nasip 2, 1000 Ljubljana. Za vse udeležence šole bo registracija potekala od 16.30 do 17.00 pred rdečo predavalnico, zato vljudno prosimo vse udeležence, da na dan dogodka pridejo pravočasno.

Preko 120 udeležencev se je prijavilo na šolo Generativna AI in pravo, kjer smo s pomočjo naših zlatih podpornikov, ki sta Celtra in Odvetniška pisarna Senica, ter srebrnih podpornikov: NLaw, Outbrain, Silicon Gardens, VBG in Aleph podelili 90 štipendij. S temi sredstvi omogočamo brezplačno udeležbo študentom in podpiramo strokovni razvoj na področju umetne inteligence in prava.

Program prvega srečanja šole vključuje predavanje prof. dr. Blaža Zupana s Fakultete za računalništvo in informatiko UL na temo “Kako deluje tehnologija?”. Zatem bo potekala okrogla miza o prednostih in slabostih AI, ki jo bo povezovala Nina Slaček, novinarka prvega programa Radia Slovenije. Gostje okrogle mize bodo, prof. dr. Blaž Zupan, Fakulteta za računalništvo in informatiko UL, dr. Maja Bogataj Jančič, ODIPI, mag. Dušan Omerčević, ustanovitelj Cleanshelf in investitor v AI, Filip Dobranić, Inštitut za novejšo zgodovino in Danes je nov dan, Inštitut za druga vprašanja in Uroš Cvetko, Celtra.